3 gode ting

3 gode ting er et virkelig godt sted at begynde, hvis du gerne vil skrue op for glæden i din hverdag.

Det er en simpel vane, hvor du hver aften noterer dig tre ting, der var gode i løbet af dagen.

Hvorfor bliver man gladere at lave 3 GODE TING?

3 gode ting skærper dit fokus på alt det gode, der er omkring dig.

Mekanismen er, at det, du giver din opmærksomhed, er det, der fylder mest din bevidsthed. Og jo mere opmærksom du er på det gode i din hverdag, jo mere er det det gode, der fylder.

Du kan sammenligne det med en projektør. Du ser det, som du retter din projektør imod.

3 gode ting er den mest kendte og veldokumenterede øvelse inden for positiv psykologi. Hvis du laver den dagligt i bare tre uger, viser forskningen, at dit lykkeniveau vil stige mærkbart. Hvis du vil læse mere om videnskaben bag 3 gode ting, findes der masser af artikler på nettet. En rigtig god videnskabelig artikel med en oversigt over forskningen finder du på dette link:

https://digitalcommons.brockport.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1031&context=edc_theses

Sådan kan du lave 3 GODE TING:

Der findes utallige måder at lave 3 gode ting på. I mine 3 gode ting-videoer vil jeg løbende komme ind på forskellige varianter. Men her får du de to mest udbredte måder at gøre det på:

For det første kan du lave 3 gode ting, når du er alene:

Når dagen er ved at være slut, noterer du simpelt hen tre ting, der var gode i løbet af dagen. Det behøver ikke nødvendigvis at være de tre bedste ting, bare 3 gode ting fra dagen. For det er ikke vigtigt, om en oplevelse var ”bedst” eller måske ”fjerdebedst”, det er centrale er, at det bare var en god oplevelse.

Du kan skrive de tre gode ting ned i en lommebog, på din mobiltelefon eller på din computer – eller hvad du nu godt kan lide at skrive på. Og husk at notere ud fra hver ting, HVORFOR den var god.

F.eks.: Jeg gik en tur. Det var dejligt, fordi mine tanker faldt til ro og jeg bare nød at mærke solen på mine kinder.

Fidusen ved at tænke over, hvorfor oplevelsen var god, er, at du kommer ind i en dybere refleksion over det, der gør dig glad.

Du kan også lave 3 gode ting sammen med andre. F.eks omkring aftensmaden. Så tager I en runde omkring bordet, hvor hver person nævner tre gode ting fra SIN dag. Det kan godt være, at det virker lidt kunstigt den første gang. Men du vil lynhurtigt opleve, at I får en god samtale. En samtale der kommer til at handle om det, der var vigtigt i løbet af dagen. Om det der betød noget for jer.

3 gode ting-videoerne

Med jævne mellemrum lægger jeg en ny 3 gode ting-video op her på bloggen og på Facebook og LinkedIn. I nogle videoer fortæller jeg om 3 gode ting fra min egen dag, andre gange er jeg sammen med en anden person, der fortæller om 3 gode ting fra sin dag.

Jeg håber, at hver video vil give dig et lille skud inspiration til selv at gå i gang med at lave 3 gode ting

SE OGSÅ

Kursus i positiv psykologi

– 6 dage der kan blive dit livs mest værdifulde efteruddannelse.

Læs mere

Book foredrag eller workshop

– fra 30 minutter til en hel dag.

Vælg et af mine faste foredrag eller et skræddersyet forløb.

Læs mere

Indlæg om 3 gode ting

3 gode ting – i radioen med statsministeren

Billedet af Mette Frederiksen og mig er fra optagelsen af radioprogrammet ”Dahl på Hack”, hvor vi i går var ugens gæster. Jeg fortalte om min nye bog ”3 gode ting”, og hvorfor positiv psykologi – videnskaben om trivsel – har haft en kæmpe betydning i mit liv. Og det viste sig, at Mette Frederiksen har det samme grundlæggende syn på trivsel som jeg.

Læs mere

3 gode ting – GODT NYTÅR

Når du ser tilbage på året, der gik – og måske gør du det sammen med andre til nytårsfesten ??– er det en god ide at stille sig selv og hinanden et simpelt spørgsmål:
Hvad var tre gode ting i 2019?

Læs mere

3 gode ting – LYT!

Er du en god lytter?
Julian Treasure er nok klodens mest kendte ekspert i lytning. Hans berømte TEDtalks er afspillet mere end 80 millioner gange – fordi han er en mand, der i høj grad er værd at … NETOP … lytte til.

Læs mere

3 gode ting – om MEDGLÆDE

Ved du, hvad ”medglæde” er?
At man fyldes med glæde over andres glæde. – Den følelse taler jeg og min ven, lægen og sexologen Jesper Bay-Hansen, om i en sauna i Helsingør.

Læs mere

3 GODE TING – med Ole Henriksen

Jeg har mødt Ole Henriksen! ?Det skete forleden, da jeg var i fjernsynet for at fortælle om min nye bog, ”3 gode ting”? Og så var det jo ret nærliggende at spørge ham, hvad 3 gode ting er i en typisk Ole Henriksen-dag.

Læs mere

3 gode ting … faktisk 500 gode ting

Jeg har lige modtaget en stak bogkasser med de første 500 eksemplarer af 3 gode ting ?De kommer direkte fra trykkeriet, og nu er det tid til at se den “lille ny”  for allerførste gang….

Læs mere

3 gode ting – om taknemmelighed

Henning Daverne er både meditationslærer, kampsportsmester og en dejlig mand. Han har spillet en vigtig rolle i mit liv, bla. fordi han for snart 10 år siden lærte mig at meditere??‍♂️

Læs mere

3 gode ting – om at SOVE godt

Birgitte Hinz er søvnekspert, og jeg var til et skønt foredrag ? med hende forleden. Efter foredraget overtalte jeg hende til at lave en 3 gode ting-video, hvor hun fortæller om 3 gode ting, man kan gøre, hvis man har svært ved at falde i søvn.

Læs mere

3 gode ting – Elming skal på date

Claus Elming – min gode kollega og cykelkammerat – glæder sig til det, der skal ske senere på dagen. I denne 3 gode ting-video fortæller han både om forventningens glæde – og andre ting, der skaber en god dag for ham.

Læs mere

3 gode ting – nu med swing dance!

Mød Miranda van Wonterghem. Hun er danseinstruktør og dna-forsker. Her i dagens 3 gode ting-video fortæller hun bl.a., hvorfor dans er en konstant kilde til glæde i hendes liv.

Læs mere

3 gode ting – Zumba som lykkepille!

Agnethe Kirkegaard er vicechef i forsvarets store, fælles it-afdeling, og hun har tit rigtig travlt. I denne 3 gode ting-video fortæller hun bl.a., hvordan hun visker tavlen ren fire gange om ugen, når hun går til Zumba .

Læs mere

3 gode ting – nu med podcast!

Mød Eric Ziengs, som laver podcasten Help Marketing. I denne 3 gode ting-video 3 gode ting-video kommer Eric bl.a. med en virkelig god pointe om, hvordan kan man rense luften, når noget er kørt lidt af sporet på arbejdet.

Læs mere

Påskeferie!

Hvad er det største ved at holde fri? For mig er det, at man har tid til at nyde de banale ting i livet.

Læs mere

3 gode ting – om kropssprog

Er du klar over, hvor meget du smitter andre – og dig selv! – med dit kropssprog? Jesper Bergstrøm ved alt om det. I videoen fortæller Jesper om tre typer kropssprog, der smitter – på den fede måde.

Læs mere

3 GODE TING – MED CYKEL-LEGENDEN LARS

Lars Bryde er min racercykelmekaniker. En sjov mand, der kan sit kram og elsker mekanik. ”Det giver ro at rode med mekanik, og mekanikken svarer ikke igen,” siger han i videoen ? Glæd dig til at møde Lars!

Læs mere

Anton og hans indre japaner

Her har du min første 3 gode ting-video, hvor jeg taler med Anton Kjær om 3 gode ting i hans dag, og allerede her vil du se, at 3 gode ting ofte virker som et varmesøgende missil.

Læs mere