Er du klar til dit livs måske
vigtigste efteruddannelse?

Er du klar
til dit livs
måske vigtigste
efteruddannelse?

Vejen mod det gode liv

– særdeles inspirerende kursusophold med fokus på positiv psykologi, job og trivsel

Du får indsigter og redskaber, som du ville ønske, du havde haft for mange år siden, når Mikael Kamber gennem en hel uge giver dig den nyeste dokumenterede viden om de faktorer, der skaber livsglæde og arbejdsglæde. 

Et kursusophold der både er for dig, der vil tilmelde dig som privatperson eller som en del af din efteruddannelse og kompetenceudvikling. Kurset er også særdeles relevant for ledere.

NÆSTE KURSER
1.-6. marts 2020 
18.-23. oktober 2020

På dit kursusophold får du:

 

 • Et dybt indblik i, hvad trivsel er for dig.
 • Viden om, hvordan du kan løfte andre menneskers trivsel.
 • Øvelser og metoder fra positiv psykologi, der gør dig mere robust over for stress og modgang, herunder positiv psykologi på arbejdet.
 • Et skærpet syn på mening og værdier i dit liv og på dit arbejde.
 • Intensiv træning i de redskaber, metoder og teorier fra positiv psykologi, som du bliver præsenteret for.
 • En uge fuld af humør og godt selskab.

Hør hvad 4 tidligere deltagere siger om kurset

Positiv psykologi med Mikael Kamber

Kursuslederen er hele ugen igennem Mikael Kamber, der er tv-vært, og journalist, forfatter, tidligere topleder og uddannet i positiv psykologi i USA. Han har gennem årene holdt hundredvis af kurser og foredrag om positiv psykologi og arbejdsglæde.

Programmet

På dette kursus i positiv psykologi får du en solid forståelse af, hvordan du kan ændre din adfærd, så du får en gladere hverdag og bevæger dig ind på din egen vej mod det gode liv. En vej hvor job og trivsel går hånd i hånd.

På dit kursusophold kommer du til at træne metoder, øvelser og teori inden for positiv psykologimange gange undervejs – både alene og i selskab med andre.

Filosofien bag undervisningen på dette kursus er, at man først for alvor lærer metoderne bag positiv psykologi, når man selv prøver dem af i praksis.

Hver dag på kurset kredser om et spørgsmål:

Dag 1: Det gode liv – et tilfælde eller et valg?
Dag 2: Mening – hvad er vigtigst i dit liv?
Dag 3: Styrker og svagheder – hvad er den bedste investering?
Dag 4: Forandring – er det overhovedet muligt at ændre sig?
Dag 5: Dine nye vaner – hvordan holder du fast i det, du har lært?

Der er ankomst søndag sidst på dagen med et kort aftenprogram.

Læs mere om programmet for de enkelte kursusdage her:

Mandag

Det gode liv – et tilfælde eller et valg?

På kursets første dag får du en introduktion til positiv psykologi – videnskaben der i de seneste årtier har frembragt ny viden om de faktorer, der fører til menneskelig trivsel.

Du kommer til at lave de første af en række øvelser, der vil sætte dig i stand til at arbejde med metoderne fra positiv psykologi på egen hånd.

Tirsdag

Mening – hvad er vigtigst i dit liv?

Det bliver en dag, hvor vi graver dybt. Vi kommer til at diskutere meningen med livet, og du kommer til at gøre dig konkrete overvejelser om, hvad meningen er med dit eget liv.

Du lærer en metode til at beskrive den person, du gerne vil være. Vi finder selvfølgelig ikke svarene på alting i dag, men vi får lagt et par stabile trædesten.

Onsdag

Styrker og svagheder – hvad er den bedste investering?

Mens dagen i går i kredsede om fundamentet for vores liv, fokuserer vi i dag på, hvordan vi agerer i vores liv. Du lærer at bruge et af de vigtigste redskaber i positiv psykologi: Nemlig den styrkebaserede tilgang – at ramme en sund balance mellem styrker og svagheder. Mekanismen er, at det, vi fokuserer på, er det, der skaber vores virkelighed.

Det handler ikke om at lukke øjnene for svagheder, for de skal håndteres på rette tid og sted, men om at fokusere så meget som muligt på styrker. I løbet af dagen lærer du, hvordan man kan blive god til at spotte styrker i sig selv og andre.

Torsdag

Forandring – er det overhovedet muligt at ændre sig?

Vi har alle prøvet at sætte os et vigtigt mål – f.eks. at holde op med at ryge, at dyrke mere motion, at  være mere rolig, osv., og så er det alligevel ikke rigtig blevet til noget. – Selv de forandringer, der virker helt oplagte, kan være overraskende svære.

Kursets to sidste dage kredser om, hvad forandring kræver. Først lærer du Stærkere-modellen at kende – et redskab som vil få det til at stå klarere, om du bruger din tid og dine kræfter rigtigt i hverdagen. Senere på dagen justerer du det arbejde, du tog fat på tidligere på ugen: Billedet af den, du gerne vil være.

Fredag

Dine nye vaner – hvordan holder du fast i det, du har lært?

I dag samler vi trådene fra ugen, og vi bliver meget lavpraktiske: Hvad vil du gøre anderledes, når du kommer hjem?

Du får en introduktion til moderne adfærdspsykologi (også kendt som adfærdsdesign og nudging) og lærer en metode til at mangedoble sandsynligheden for, at ønskede forandringer rent faktisk bliver til noget. Den metode bruger du til at lave en særdeles konkret plan.

Hvornår ?

Kurset i positiv psykologi bliver afholdt mindst to gange om året. De kommende datoer er:

 • 1.-6. marts 2020 på Brandbjerg Højskole ved Vejle
 • 18.-23. oktober 2020 på Krogerup Højskole i Humlebæk

Også for ledere

Kurset er også særdeles velegnet som efteruddannelse til ledere, fordi man kommer hjem med en række konkrete værktøjer og metoder, der er rettet direkte mod lederens kerneopgaver, som f.eks.:

 • Afklaring af værdier og mål
 • Identificering af styrker
 • Forandring

Derudover vil der på kurset være mange andre metoder, der kan omsættes direkte i lederens hverdag. Redskaberne fra positiv psykologi er kendetegnet af, at de kan anvendes i alle arenaer, der har med ledelse af mennesker at gøre: I organisationer, i virksomheder, i pædagogik og børneopdragelse, i sportsklubber – og naturligvis i ens eget liv.

Kursusophold i grønne rammer

Dagene vil også have faste elementer. F.eks. kommer du ud i de grønne omgivelser omkring Kursusstedet hver dag, uanset vejret.

Vejen til det gode liv går også gennem maven

På dit kursusophold kommer du også til at nyde de historiske rammer og den gode mad på kursusstedet.

Meditation for begyndere

Du modtager daglig undervisning i meditation, og bare rolig – der er hverken røgelsespinde eller krav om, at du sidder i skrædderstilling.

Udbytte

Det får du med fra dit kursusophold

Efter dit kursusophold modtager du et kursusbevis på din uddannelse med en liste over de færdigheder og dokumenterede metoder i positiv psykologi, som du har lært at bruge. Du vil blandt andet have lært at:
 • skrue op for din arbejdsglæde og evne til at samarbejde.
 • forebygge stress.
 • prioritere det, som du bruger din egen og andres tid på.
 • skabe positive forandringer i din tilværelse.
 • definere pejlemærker for dit liv og arbejdsliv.
 • anvende videnskabeligt dokumenterede metoder.
Herregården_udvalgt-495x400-1

Kursusstederne

Kurset afholdes skiftevis på Brandbjerg Højskole i Vejle Ådal (billedet til venstre) og på Krogerup Højskole i Humlebæk i Nordsjælland (billedet til højre). Begge kursussteder er tidligere herregårde, og de er valgt med omhu som ramme for kurset ”Vejen mod det gode liv”.

Begge steder er mennesker kommet i årtier netop for at finde deres vej mod det gode liv. På den måde er der en direkte forbindelse mellem stedet og indholdet af kurset.

På begge kursussteder får vi hovedkvarter i smukke, gamle rum: På Brandbjerg får vi hjemme i den gamle herregårdsfløj med direkte adgang til parken og ådalen, og på Krogerup har vi kursuslokale i den gamle riddersal.

krogstrup

Omgivelserne

Krogerup er ikke alene en oplevelse i sig selv. Også Krogerups naboer er værd at besøge, og det vil vi benytte os af under dit kursusophold. Du kommer blandt andet tæt på:

 • Årstiderne, der leverer sund, varieret og økologisk mad til tusindvis af danske husstande, ligger bogstavelig talt lige uden for døren i Krogerups gamle avlsbygninger. Vi kommer ikke bare til at besøge Årstiderne. Vi kommer også til at smage deres mad – hver dag. Årstiderne leverer nemlig en stor del af råvarerne til Krogerups køkken.
 • Bryggeriet Kølster Malt og Øl ligger også i de gamle avlsbygninger. Et sted hvor der brygges fremragende øl, og hvor brygmester Per Kølster lever sin passion ud. Øllet blev hans vej til det gode liv.
 • Kunstmuseet Louisiana ligger under en kilometer væk og har – mens vi er på Krogerup – en udstilling der er særdeles relevant for vores kursus.
 • Øresund ligger en kilometer væk. Så husk de vandtætte støvler og evt. badeudstyret, hvis du er vinterbader.
 • Skoven begynder næsten lige uden for døren – perfekt til de gåture, der er lagt ind i programmet.

omgivelser
ikke-luksus

Langt fra luksus – men på den gode måde

Du skal være forberedt på, at kursusstederne Brandbjerg og Krogerup ikke er Comwell. Også dét er der en pointe i: På kurset bliver du nemlig taget ud af din hverdag og kommer til at betragte dit liv og arbejdsliv fra nye vinkler.

Det gælder også indkvarteringen: Du kommer til at sove i dit eget eneværelse, som er godt og ordentligt, men ikke luksuriøst. Værelserne på Brandbjerg har eget bad og toilet, og på Krogerup er begge dele placeret på gangen.

Hvis du tænker, at højskolerammerne er uden for din komfortzone, skal du vide, at andre før dig – bl.a. forfattere, kunstnere og politikere – har boet i de samme rum – og sat stor pris på de enkle rammer.

Her er, hvad nogle af de tidligere deltagere siger om kurset

Hør mere og book et kursusophold nu

Bestil et kursusophold og mærk i din egen krop og sjæl, hvordan positiv psykologi kan vise dig vejen mod det gode liv og øge glæde og trivsel i hverdagen.

Ring på tlf. 3010 0102, skriv på info@kamber.dk eller udfyld kontaktformularen her på siden, så er du godt på vej.

Tilmelding

Glæd dig til en livsbekræftende efteruddannelse, der hjælper dig til at skabe nye, gode vaner – og holde fast i dem. Også på en grå mandag.

De næste kurser afholdes 20.-26. oktober 2019 og 2.-6. marts 2020.

Pris: 15.000,- kr. + moms inkl. overnatninger og fuld forplejning.

Hvis du ønsker at tilmelde dig eller har spørgsmål, så send en mail til info@kamber.dk
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!