Er du klar til dit livs måske
vigtigste efteruddannelse?

Er du klar
til dit livs
måske vigtigste
efteruddannelse?

Den Jeg Gerne Vil Være

Hvordan vil du gerne være som leder, som kollega, som forælder, som ven, som partner?

På dette særdeles inspirerende kursus får du viden og redskaber, som du ville ønske, du havde haft for mange år siden. Du lærer en metode til at tegne et klart billede af den person, du gerne vil være. Og du kommer til at lægge en lavpraktisk plan for, hvordan du rent faktisk BLIVER den person.

Et kursusophold der både er for dig, der vil tilmelde dig som en del af din efteruddannelse og kompetenceudvikling eller som privatperson.

Kurset er også yderst relevant for ledere.

NÆSTE KURSUS

14.12 – 17.12 2021

(3 døgn)

Kursusopholdet – fortalt på 1 minut

Hør hvad 4 tidligere deltagere siger om kurset

Positiv psykologi med Mikael Kamber

Kursuslederen er hele ugen igennem Mikael Kamber, der er tv-vært, journalist, forfatter, tidligere topleder og uddannet i positiv psykologi i USA. Mikael har skrevet flere bøger og holdt hundredvis af kurser og foredrag om positiv psykologi og arbejdsglæde.

Hvornår ?

De kommende datoer for kurset ”Den Jeg Gerne Vil Være” er:

 • 3 dage: 14.-17. september 2021 på Brandbjerg Højskole ved Vejle
 • 5 dage: 24.-29. oktober 2021 på Brandbjerg Højskole ved Vejle

Også for ledere

Kurset er også særdeles velegnet som efteruddannelse til ledere, fordi man kommer hjem med en række konkrete værktøjer og metoder, der er rettet direkte mod lederens kerneopgaver, som f.eks.:

 • Afklaring af værdier og mål
 • Identificering af styrker
 • Forandring

Derudover vil der på kurset være flere andre metoder, der kan omsættes direkte i lederens hverdag. Redskaberne fra positiv psykologi er kendetegnet af, at de kan anvendes i alle arenaer, der har med ledelse af mennesker at gøre: I organisationer, i virksomheder, i pædagogik og børneopdragelse, i sportsklubber – og naturligvis i ens eget liv.

TO VERSIONER AF KURSET: 3 ELLER 5 DAGE

Kurset findes i to versioner: 3 dage og 5 dage.

Den korte 3 dages version udbydes i samarbejde med den internationalt anerkendte kursusvirksomhed TACK.  Du kan både se programmet for 3 dages kurset og tilmelde dig denne version af kurset ved at klikke dig ind på TACK’s hjemmeside her.

Den lange 5 dages version tilmelder du dig her på kamber.dk. Kurset begynder søndag eftermiddag kl. 17.30 og slutter fredag aften kl 18.00. Her kan du se programmet for de 5 døgn:

5 dages kursus

Før kurset

Før kurset modtager du et detaljeret kursusprogram, og der er ikke brug for særlige forberedelser, inden du møder op.

Søndag

Hvor er jeg landet – og sammen med hjem?

Der er ankomst sidst på dagen. Indlogering og rundvisning på kursusstedet.

Efter aftensmaden er der et kort, men vigtigt aftenprogram.

Mandag

Det gode liv – et tilfælde eller et valg?

På kursets første dag får du en introduktion til positiv psykologi – videnskaben der i de seneste årtier har frembragt ny viden om de faktorer, der fører til menneskelig trivsel.

Du kommer til at lave de første af en række øvelser, der vil sætte dig i stand til at arbejde med metoderne fra positiv psykologi på egen hånd.

Tirsdag

Mening – hvad er vigtigst i dit liv?

Det bliver en dag, hvor vi graver dybt. Vi kommer til at diskutere meningen med livet, og du kommer til at gøre dig konkrete overvejelser om, hvad meningen er med dit eget liv.

Om eftermiddagen fokuserer vi på forbilleder, og du laver din første formulering af Den Jeg Gerne Vil Være.

Onsdag

Styrker og svagheder – hvad er den bedste investering?

Mens dagen i går i kredsede om fundamentet for vores liv, fokuserer vi i dag på, hvordan vi agerer i vores liv. Du lærer at bruge et af de vigtigste redskaber i positiv psykologi: Nemlig den styrkebaserede tilgang – at ramme en sund balance mellem styrker og svagheder. Mekanismen er, at det, vi fokuserer på, er det, der skaber vores virkelighed.

Det handler ikke om at lukke øjnene for svagheder, for de skal håndteres på rette tid og sted, men om at fokusere så meget som muligt på styrker. I løbet af dagen lærer du, hvordan man kan blive god til at spotte styrker i sig selv og andre.

I løbet af dagen justerer du billedet af Den Jeg Gerne Vil Være.

Torsdag

Forandring – er det overhovedet muligt at ændre sig?

Vi har alle prøvet at sætte os et vigtigt mål – f.eks. at holde op med at ryge, at dyrke mere motion, at  være mere rolig, osv., og så er det alligevel ikke rigtig blevet til noget. – Selv de forandringer, der virker helt oplagte, kan være overraskende svære.

Kursets to sidste dage kredser om, hvad forandring kræver. Først lærer du Stærkere-modellen at kende – et redskab som vil få det til at stå klarere, om du bruger din tid og dine kræfter rigtigt i hverdagen. Senere på dagen lægger du (foreløbigt) sidste hånd på billedet af Den Jeg Gerne Vil Være.

Fredag

Dine nye vaner – hvordan holder du fast i det, du har lært?

I dag samler vi trådene fra ugen, og vi bliver meget lavpraktiske: Hvad vil du gøre anderledes, når du kommer hjem?

Du får en introduktion til moderne adfærdspsykologi og lærer en metode til at mangedoble sandsynligheden for, at ønskede forandringer rent faktisk bliver til noget. Den metode bruger du til at lave en konkret plan for, hvordan du trin for trin kan blive Den Jeg Gerne Vil Være.

Alle dagene

Filosofien bag kurset er, at man først for alvor lærer noget, når man prøver det på egen krop. Derfor kommer du til at lave en del øvelser undervejs, og der vil løbende være diskussioner.

Vi kommer også ud i den smukke natur omkring kursusstedet hver dag, hver morgen er der morgensang under kyndig instruktion, og i løbet af ugen lærer du en håndfuld særdeles nyttige meditationsøvelser.

HVAD ER FORSKELLEN PÅ 3 OG 5 DAGES KURSET?

Uanset om du vælger den korte eller den lange version af kurset, kommer du hjem med dit personlige og gennemarbejdede billede af      Den Jeg Gerne Vil Være, og du vil også have udarbejdet en lavpraktisk plan, der gør det sandsynligt, at du rent faktisk begynder at BLIVE den person, du gerne vil være.

Dermed er kernen den samme i de to versioner af kurset. 3 dages er mere komprimeret og intensivt end 5 dages versionen, og prismæssigt er der næsten ingen forskel på de to versioner.

Hvis du vælger 5 dages versionen, vil du bl.a. få følgende ekstra udbytte af kurset:

Indsigt i stærke redskaber inden for positiv psykologi – f.eks. de 24 karakterstyrker, balancen mellem positivt og negativt, broaden og build-teorien og en fremtidsrejse.

Et modul hvor vi graver dybt i meningen med livet – og hvor du sætter ord på meningen med dit eget liv.

Mere tid til træning af de metoder, du bliver præsenteret for.

Og måske vigtigst: Du kommer i høj grad til at opleve værdien af at være i en ”osteklokke” sammen med ligesindede, hvor du i en hel uge kan fokusere på de centrale spørgsmål i livet.

Derfor:  Hvis du har mulighed for at afsætte en hel uge, er 5 dages kurset det rigtige valg for dig. Hvis din hverdag gør det urealistisk at være væk i en hel uge, er 3 dages kurset det rigtige valg.

UDBYTTE

Det får du med fra dit kursusophold

Efter dit kursusophold modtager du et kursusbevis på din uddannelse med en liste over de færdigheder og dokumenterede metoder i positiv psykologi, som du har lært at bruge. Du vil blandt andet have lært at:
 • skrue op for din arbejdsglæde og evne til at samarbejde.
 • forebygge stress.
 • prioritere det, som du bruger din egen og andres tid på.
 • skabe positive forandringer for dig selv og andre.
 • definere pejlemærker for dit liv og arbejdsliv.
 • anvende videnskabeligt dokumenterede metoder.
Skærmbillede 2020-03-17 kl. 17.31.57

Kursusstederne

Kurset afholdes på udvalgte højskoler – bl.a. Brandbjerg Højskole i Vejle Ådal (billedet til venstre) og på Krogerup Højskole i Humlebæk i Nordsjælland (billedet til højre). Begge kursussteder er tidligere herregårde, og de er valgt med omhu som ramme for kurset ”Den Jeg Gerne Vil Være”.

Begge steder er mennesker kommet i årtier netop for at finde deres vej mod det gode liv. På den måde er der en direkte forbindelse mellem stedet og indholdet af kurset.

På begge kursussteder får vi hovedkvarter i smukke, gamle rum: På Brandbjerg får vi hjemme i den gamle herregårdsfløj med direkte adgang til parken og ådalen, og på Krogerup har vi kursuslokale i den gamle riddersal.

krogstrup

Omgivelserne

Krogerup er ikke alene en oplevelse i sig selv. Også Krogerups naboer er værd at besøge, og det vil vi benytte os af under dit kursusophold. Du kommer blandt andet tæt på:

 • Årstiderne, der leverer sund, varieret og økologisk mad til tusindvis af danske husstande, ligger bogstavelig talt lige uden for døren i Krogerups gamle avlsbygninger. Vi kommer ikke bare til at besøge Årstiderne. Vi kommer også til at smage deres mad – hver dag. Årstiderne leverer nemlig en stor del af råvarerne til Krogerups køkken.
 • Bryggeriet Kølster Malt og Øl ligger også i de gamle avlsbygninger. Et sted hvor der brygges fremragende øl, og hvor brygmester Per Kølster lever sin passion ud. Øllet blev hans vej til det gode liv.
 • Kunstmuseet Louisiana ligger under en kilometer væk og har – mens vi er på Krogerup – en udstilling der er særdeles relevant for vores kursus.
 • Øresund ligger en kilometer væk. Så husk de vandtætte støvler og evt. badeudstyret, hvis du er vinterbader.
 • Skoven begynder næsten lige uden for døren – perfekt til de gåture, der er lagt ind i programmet.

omgivelser
ikke-luksus

Langt fra luksus – men på den gode måde

Du skal være forberedt på, at kursusstederne Brandbjerg og Krogerup ikke er Comwell. Også dét er der en pointe i: På kurset bliver du nemlig taget ud af din hverdag og kommer til at betragte dit liv og arbejdsliv fra nye vinkler.

Det gælder også indkvarteringen: Du kommer til at sove i dit eget eneværelse, som er godt og ordentligt, men ikke luksuriøst. Værelserne på Brandbjerg har eget bad og toilet, og på Krogerup er begge dele placeret på gangen.

Hvis du tænker, at højskolerammerne er uden for din komfortzone, skal du vide, at andre før dig – bl.a. forfattere, kunstnere og politikere – har boet i de samme rum – og sat stor pris på de enkle rammer.

Her er, hvad nogle af de tidligere deltagere siger om kurset

TILMELDING OG PRIS

Priser

5 DAGES KURSET: kr. 21.500,- + moms
inkl. overnatninger og fuld forplejning.

3 DAGES KURSET bliver udbudt i samarbejde med TACK International. Find pris og datoer og tilmeld dig her

Kan man få rabat på kurset?

Svaret er ja. Hvis du er i en særlig situation, som forhindrer dig i at betale fuld pris – hvis du f.eks. er ledig eller er på en arbejdsplads uden normalt budget til efteruddannelse – så skriv til info@kamber.dk angående en rabat.

NB

Hvis kursusstedet må aflyse pga af force majeure, f.eks. et virusudbrud, vil kurset blive flyttet til en anden dato. 
Tilmeld dig 5 dages kurset HER
Felt kræves!
Felt kræves!
Indtast venligst din emailadresse
Indtast venligst din emailadresse
Vælg venligst kursus
Vælg venligst kursus
Felt kræves!
Felt kræves!
Felt kræves!
Felt kræves!
Felt kræves!
Felt kræves!